Stor kontrakt for AKVA group Land Based Norway AS

Skrevet av Joar Time den 13. mai. 2019

SinkabergHansen AS og AKVA group Land Based Norway AS har inngått avtale om levering av utstyr til en verdi av 280 MNOK + opsjoner for produksjonsanlegget Svaberget Smolt.

Sten Roald Lorentzen og SinkabergHansen
Daglig leder i AKVA group Land Based Norway AS, Sten Roald Lorentzen (til venstre), og daglig leder i SinkabergHansen AS, Svein-Gustav Sinkaberg.

Avtalen ble signert mandag 6. mai, og er blant de største enkeltkontraktene som er inngått både for SinkabergHansen og AKVA group.

- Det er en stor avtale for oss. En milepæl, sier daglig leder i AKVA group Land Based Norway AS, Sten Roald Lorentzen.

Både AKVA group Land Based AS og AKVA group Land Based Norway AS er involvert i avtalen som vil gi en betydelig mengde arbeid både i Norge og i Danmark.

Smoltanlegg på Nærøy

Grunnarbeidet som ble innledet hos Svaberget Smolt i fjor høst er nå i en avsluttende fase. Byggestart er estimert til september og byggetiden er beregnet til 2,5 år på anlegget i Nærøy i Trøndelag.

- Det blir et komplett, nøkkelferdig RAS-anlegg. Fra vår side er vi stolte over hva det vårt fagmiljø i samarbeid med øvrig kompetanse i konsernet evner å få til. Samarbeidet med SinkabergHansen har også over tid vært bra, sier Lorentzen.

RAS-anlegget ved Svaberget Smolt kan også brukes som et visningsanlegg. Det miljøvennlige prosessanlegget vil ha det siste av teknologi installert – og ikke minst vil 99,9 prosent av vannet som benyttes bli resirkulert.

Dette vil ha stor betydning for blant annet energiforbruket, da det ikke vil være et stort behov for å varme store mengder vann i smoltproduksjonen.

Merker: landbasert fiskeoppdrett

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle