Lovundlaks kjøper sin femte fôrflåte fra AKVA group

Skrevet av Joar Time den 27. aug. 2020

Lovundlaks har valgt AKVA group som leverandør av en AC 450 tonn Comfort fôrflåte. Fôrflåten leveres med AKVA Hybrid batteripakke og er selskapets femte flåte fra AKVA group.

Ac450C_8_1_web

AC 450 COMFORT: Lovundlaks har kjøpt en fôrflåte med åtte luftfôringslinjer, AKVA Hybrid batteripakke og kamerasystem for 14 merder. PS! Illustrasjonsbilde avviker noe fra endelig leveranse.

Lovundlaks har fra før en AM 320 tonn og tre AC 450 tonn Comfort fôrflåter fra AKVA group.

- Lovundlaks er en svært veldrevet virksomhet som har hatt en flott utvikling. Det er en stor anerkjennelse for AKVA group at de har tillit til oss og at de nå bestiller enda en AKVA fôrflåte, sier Hans-Øyvind Sagen, salgsdirektør Nordic i AKVA group.

AKVA Hybrid og kamerasystem
Mens de fire første fôrflåtene er ganske likt utstyrt, er denne utstyrt med åtte luftfôringslinjer, 2x200 kva aggregat, AKVA Hybrid batteriløsning og kamerasystem for 14 merder. I tillegg kommer fôrflåten med Novec brannslukkesystem, redningsflåte og skrårampe for utskyvning av liten båt.

- Det er en grunn til at vi bestiller en femte fôrflåte fra samme leverandør. AKVA group sine fôrflåter treffer skjæringspunktet mellom robusthet, komfort, sikkerhet og økonomi - og sikrer gode produksjonsresultater året rundt samtidig som hensynet til våre ansattes helse, miljø og sikkerhet er best mulig ivaretatt. AKVA group har i tillegg de tekniske løsningene for hybridflåter klar, og det er et stort pluss, sier daglig leder i Lovundlaks, Jacob Palmer Meland.

Klikk her for å abonnere på nyheter fra AKVA group

I medvind
Meland har det siste året sett effekten av investeringen i nye tillatelser i 2018, og Lovundlaks produserte i fjor drøye 10 000 tonn levende laks, som er rundt en dobling fra tidligere år. Selskapet kjøpte senest denne måneden 623 tonn ekstra maksimal tillat biomasse (MTB) for 136 MNOK. Totalt får selskapet i høst en MTB på 5708 tonn.

- Det meste av verdiene som skapes går til å styrke selskapet og bidra til utvikling på Helgeland. I 2020 investerer vi blant annet nærmere 70 millioner på Nesøya, hvor vi setter ut et nytt anlegg med ny fôrflåte, arbeidsbåt og landbase, sier Meland.

Lovundlaks driver i hovedsak oppdrett på lokaliteter rundt Lovund og Sleneset i Lurøy kommune, men i fjor ble også noe av produksjonen lagt til Rødøy kommune gjennom et samarbeid med Selsøyvik Havbruk.

Flåte AC 450 Comfort

  • Fôrkapasitet: 450 tonn fordelt på åtte fôrsiloer
  • Mål: 22 m lengde, 12 m bredde
  • Fôring: Akvasmart luftfôringsanlegg med åtte fôringslinjer
  • Skrog: Designet for Hs =< 4,0 m
  • Utstyrt med AKVA Hybrid batteripakke
  • Utstyrt med 2 stk 200 kva generatorer
  • Utstyrt med kamerasystem for 14 merder
  • Veterinærrom og boenhet med kontrollrom, lugarer, bad, kjøkken, garderober og mer

Merker: fôrflåte, hybrid

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle