Kobbvåglaks med ny flåtebestilling

Skrevet av Joar Time den 26. mar. 2020

Kobbvåglaks har lagt inn bestilling på sin tredje flåte fra AKVA group. En AM 400 Comfort-flåte skal leveres i november 2020.

Brennholmen2_web

Den nye AM 400 Comfort-flåten skal i drift på lokaliteten Brennholmen på nordlandskysten. Her avbildet med en av Kobbvåglaks sine AKVA AM 320-flåter. Foto: Kobbvåglaks.

- Kobbvåglaks er en svært veldrevet virksomhet. Det er en stor anerkjennelse for AKVA group at de har tillit til oss og at de nå bestiller en tredje AKVA fôrflåte, sier Hans-Øyvind Sagen, salgsdirektør Nordic i AKVA group.

Kobbvåglaks, som holder til i Herøy kommune vest av Sandnessjøen i Nordland, signerte nylig en kontrakt på en AM 400 Comfort-flåte med seks fôringslinjer fra AKVA group. Flåten som skal leveres i november 2020 er utstyrt med batteripakken AKVA Hybrid, og blir levert med veterinærrom, verksted, kontrollrom, garderobe/lugar med mer.

- Vi har to AM 320-flåter fra AKVA group fra før som vi er godt fornøyd med, og hadde behov for en tredje fôrflåte med større kapasitet. Vi har gode relasjoner med AKVA group som er enkle å forholde seg til og som har flinke folk i alle ledd som stiller opp ved behov. Det gjorde valget enkelt, sier Jan-Terje Mikalsen. Han er i ledergruppen i Kobbvåglaks.

AM-flåtemodellene har romslige dekk med høy lastekapasitet per kvadratmeter. Flåten skal settes i drift på lokaliteten Brennholmen.

- Vi har allerede bygget om den eldste fôrflåten til batteridrift, og var ikke i tvil om at AKVA Hybrid var det riktige valget på den nye flåten; det fungerer veldig bra og i tillegg er det både en økonomisk og en miljømessig vinning i at man bruker mye mindre diesel, sier Mikalsen.

Kobbvåglaks har i dag to konsesjoner og tre anlegg. Selskapet produserer årlig i underkant av 3000 tonn laks.

Kobbvåglaks

  • Kobbvåglaks har i dag seks ansatte og ble startet som en familiebedrift i 1979
  • Fram til 2010 driftet selskapet en konsesjon. I 2011 ble det tatt i bruk en ny konsesjon til
  • I 2013 fikk ble bedriften bygd ut og omorganisert med egen fôrflåte. I dag har selskapet tre lokaliteter.
  • Selskapet hadde i 2018 et resultat på i overkant av 67 millioner kroner før skatt

AM 400 Comfort

  • Fôrkapasitet: 400 tonn
  • Mål: 30,2 m lengde, 10 m bredde
  • Fôring: Standard luftfôring med seks fôringslinjer
  • Skrog: Designet for Hs < 3,0 m
  • Trafo: Nei
  • Tilleggsutstyr: Veterinærrom, verksted, garderobe/lugar, kontrollrom, generatorer 2x200 Kva, ensilasjeanlegg, dieselfyllesystem, merdlyskabinett, sjøvannspyling og mer

Merker: fôrflåte

Kommentarer eller spørsmål?

Skriv inn nedenfor og du vil få svar fra en av AKVA Group sine eksperter:

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle