Ice Fish Farm velger AKVA group som leverandør av fôrflåter

Skrevet av Joar Time den 09. jul. 2021

Det islandske oppdrettsselskapet Ice Fish Farm har valgt AKVA group som leverandør av to AC600VR fôrflåter som skal settes i drift på selskapets lokaliteter øst på Island. Dermed befester AKVA group sin posisjon som den ledende fôrflåteleverandøren på Island.

AC600VR_4b web

- For oss er det viktig å tenke langsiktig og fremtidsrettet med tanke på å ha fleksibilitet i fjordarealet vi opererer i, da vi ønsker å benytte flåtene også i områder som er svært eksponert for bølger og uvær. AC600VR-modellen vi nå får levert fra AKVA group ble dermed det beste valget da det er den mest robuste flåtemodellen på markedet med tanke på design. I tillegg har AKVA group tilpasset flåten med et fleksibelt fôringssystem som vi ser stor fordel av, sier Kjartan Lindbøl, produksjonssjef i Ice Fish Farm.

Etablert i det islandske markedet
Det er per i dag åtte fôrflåter fra AKVA group i drift på Island. AKVA group er fra før etablert med både servicestasjon, lokal servicetekniker og markedskoordinator for å kunne gi oppdrettsselskapene på Island best mulig oppfølging og hjelp.

- Det at AKVA group er etablert med en base og et servicetilbud for oss i Eskifjordur på østkysten av Island ser vi på som en stor fordel for oss, sier Lindbøl.

Fôrflåtemodellen AC600VR er utviklet for eksponerte lokaliteter, og ble første gang introdusert for markedet under Aqua Nor i 2019.

Robust modell og miljøgevinst
Roar Ognedal bw- Det er svært gledelig at Ice Fish velger AKVA group som leverandør av fôrflåter, og at valget falt på denne modellen synes jeg var ekstra stas. VR-serien er de mest robuste flåtemodellene i markedet, med et design vi er stolte av å ha utviklet.  Flåten er spekket med alt av utstyr man trenger i den daglige driften og inkluderer også AKVA hybrid batteripakke som gir et helt annet arbeidsmiljø om bord, og reduserer utslipp og driftskostnader betydelig. Flåtene vil dekke Ice Fish Farms behov, både i dag og i framtiden, og jeg er helt sikker på at de vil bli svært godt fornøyde når flåtene har kommet i drift på de aktuelle lokaliteter, sier Roar Ognedal, regionleder Sør-Norge og for det nordiske markedet i AKVA group.

Han har fulgt havbruksmarkedet på Island tett fra 2012, og har vært vitne til en betydelig vekst.

- Det har vært veldig gøy å være med på den store utviklingen som har vært fram til i dag. Island er et spennende marked med god fart, og med denne leveransen styrker vi vår posisjon i det islandske markedet ytterligere, sier Ognedal.

Fakta, AC600VR:

  • V-bunn samt baug i begge ender for best mulig stabilitet på eksponerte lokaliteter
  • Hs opp til 6m, når hovedkreftene kan tas over baug eller akterende.
  • Aerodymamisk design og lite muligheter for vanninntrenging ved vindkast og ising
  • Lagerkapasitet på 600 tonn
  • Flåten kan leveres med fleksibelt fôringsanlegg hvor fôret fraktes i et konveiersystem fra lagersiloer og ut til dagtanker. Det gir en rekke fordeler, som f.eks. at man kan fôre flere merder samtidig, samt veksle mellom ulike typer fôr.
  • Det aktuelle fôringssystemet leveres også for vannfôring
  • Stor kapasitet i ensilasjeanlegg
  • Klargjort for AKVA Hybrid batteripakke

Merker: fleksibel fôring, fôrflåte, AKVA Hybrid

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle