Helelektrisk flåtebestilling fra Wilsgård Fiskeoppdrett

Skrevet av Cecilie Dybdahl Birkeland den 24. jan. 2020

AC 450 Comfort-flåte fra AKVA group

Wilsgård Fiskeoppdrett AS har lagt inn bestilling på sin tredje og fjerde AC 450 Comfort-flåte fra AKVA group. Flåtene skal leveres i løpet av våren og sommeren 2021.

– Det er god aktivitet i markedet om dagen. Vi merker at kundene våre har gått inn i 2020 med positive utsikter og klare ambisjoner, og det er en glede for oss å få være med og støtte opp om deres mål, sier Hans-Øyvind Sagen, salgsdirektør Nordic i AKVA group.

Wilsgård Fiskeoppdrett, som holder til i Torsken på yttersiden av Senja, signerte nylig en kontrakt på to AC 450 Comfort-flåter med åtte fôringslinjer fra AKVA group. Flåtene, som skal leveres i henholdsvis mars og juni neste år, skal styres fra selskapets fjernfôringssentral på land og vil begge bli klargjort for landstrøm. De blir levert med verksted, egne veterinærrom og en moderne boenhet som blant annet inkluderer kontrollrom, kjøkken, lugarer, bad og garderobe.

Wilsgård Fiskeoppdrett satser grønt

– Vi har to tilsvarende flåter fra AKVA group fra tidligere, og er godt fornøyde med dem. Da vi gikk ut i markedet opplevde vi at det var minimale prisforskjeller mellom tilbyderne. Da valgte vi å gå for samme flåtetype, slik at vi også får standardisert utstyret på lokalitetene, forteller Fredd Wilsgård, daglig leder i Wilsgård Fiskeoppdrett AS.

De to forrige flåtene selskapet kjøpte inn, ble levert høsten 2014 og våren 2017. De nye tilskuddene blir tilnærmet identiske, men med én viktig forskjell: De leveres kun med transformatorer og skal aldri driftes på fossilt drivstoff.

– I løpet av 2020 skal vi elektrifisere samtlige av våre lokaliteter, og på lengre sikt jobber vi mot samme mål for flåtenettet. For oss som driver med grønne konsesjoner, er det viktig å være helgrønne så lenge det er gjennomførbart, poengterer Wilsgård.

Fôringsflåtene til Wilsgård Fiskeoppdrett blir levert med Akvasmart fôringsanlegg og får åtte fôringslinjer
AC 450 Comfort har vært en av AKVA groups mest populære flåtemodeller de siste årene, med romslige fasiliteter for mannskapet om bord.

Regionsleder Jøran Strand i AKVA group setter stor pris på tilliten Wilsgård Fiskeoppdrett har vist selskapet.

– Wilsgård Fiskeoppdrett er et selskap vi verdsetter høyt, og med denne bestillingen har vi en god indikasjon på at vi har gjort mye riktig under tidligere leveranser. Vi skal gjøre vårt ytterste for at de blir fornøyd også denne gangen, lover han.  

 

Wilsgård Fiskeoppdrett AS 

 • Siden selskapet ble etablert i 1983, har Wilsgård Fiskeoppdrett AS utviklet seg fra å være en liten familiebedrift med én konsesjon og to ansatte, til å bli en betydelig aktør på Senja
 • Selskapet er del av Wilsgård-konsernet, som dekker hele verdikjeden fra settefisk til foredling og salg
 • Wilsgård Fiskeoppdrett har fem konsesjoner, hvorav fire er grønne konsesjoner. I tillegg driver selskapet en utdanningskonsesjon for Troms Fylkeskommune
 • Selskapet sysselsetter cirka 60 personer og hadde i 2018 et resultat på i overkant av 34 millioner kroner før skatt

 

AC 450 Comfort

 • Fôrkapasitet: 450 tonn fordelt på åtte fôrsiloer
 • Mål: 26 m lengde, 12 m bredde
 • Fôring: Akvasmart fôringsanlegg med åtte fôringslinjer
 • Skrog: Designet for Hs < 4,0 m
 • Trafo: 1000V / 400V 315 kva for tilkobling til landstrøm
 • Tilleggsutstyr: Automatiske lukeåpnere, Amco Veba-kran V813 med 1.900 kg vinsj og fjernstyring, veterinærrom og boenhet med kontrollrom, lugarer, bad, kjøkken, garderober og mer

Merker: fôrflåte, AKVA group ASA, kontrakt, jøran strand, ac 450 comfort, wilsgård fiskeoppdrett, fredd wilsgård

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle