FSV Group ser ny trend i markedet og oppgraderer ROV-parken

Skrevet av Joar Time den 30. jun. 2020

FSV Group ser et økende behov for boring av dypvannsbolter. Nå har de oppgradert ROV-parken med sin kraftigste ROV hittil; en elektrisk SUB-fighter 30K ROV med boreutstyr fra Sperre.

 ROV 30k copy

KRAFTIG ROV: SUB-fighter 30k med boreutstyr fra Sperre.

- Boring av dypvannsbolter har blitt en økende trend i markedet. Tradisjonelt har det blitt brukt mye dykkere i bransjen, men vi ser at ROV - med sine fortrinn som for eksempel færre dybdebegrensninger - har tatt mer og mer over etter hvert som det har blitt mer aktuelt med oppdrag på større dybder. Dermed tilpasser vi oss etterspørselen og styrker ROV- tilbudet vårt, sier Arild Aasmyr, daglig leder i FSV Group.

Klikk her for å abonnere på nyheter fra AKVA group

Dykkere kan normalt dykke ned til 20-30 meter, mens kraftige ROVer kan dykke 800-1000 meter uten problemer.

- Vi er stolte av at FSV Group nok en gang valgte oss som leverandør. FSV Group har lang erfaring med ROV-tjenester, og vi er stolte av at de viser oss tilliten verdig med å bestille en enda kraftigere ROV fra oss, sier Åsmund Sundsvalen, salgssjef i Sperre.

Molde-baserte FSV Group leverer et bredt spekter av servicetjenester til havbruksbransjen.

Selskapet har et boresystem fra før; en SUB-fighter 15K ROV fra Sperre. Denne vil nå få selskap av den kraftigere SUB-fighter 30K. Med tilleggsutstyr som boreutstyr og manipulator til å installere bolter og sjakler er den skreddersydd for oppgaver som å bore hull til forankringer for merder og andre sjøbaserte applikasjoner som trenger forankring.

- Det er en veldig robust ROV som brukes til boring av bolter på flere hundre meters dyp, i tillegg til generelt inspeksjonsarbeid. Fordelen med Sperre er at de leverer tilleggsutstyr som man enkelt kan koble på - det gir stor fleksibilitet for oss som bruker verktøyet, og vi kan i fremtiden enkelt utvide tjenestespekteret. Sperre har også et godt utarbeidet nettverk av servicefolk og servicebaser der man enkelt kan få tak i reservedeler. Utstyr er sensitivt under vann, så god tilgang på reservedeler er kritisk for driften og oppetiden. Her leverer Sperre alltid til forventning, sier Aasmyr.

Merker: rov, sperre rov technology

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle