Første prototype av hel-elektrisk Polarcirkelbåt er ferdigstilt

Skrevet av Joar Time den 16. aug. 2019

Helgeland Plast AS og Evoy AS har ferdigstilt en prototype av en hel-elektrisk Polarcirkelbåt. I begynnelsen av august ble båten døpt av statsminister Erna Solberg.

Evoy1_Solberg_web

Høsten 2018 ble AKVA Group og Helgeland Plast kontaktet av daglig leder og eier Leif Arne Stavøstrand hos Evoy AS med en ide om å produsere en versjon av Polarcirkelbåter med elektrisk framdrift. Tidlig i 2019 ble partene enige om at dette var noe man skulle forsøke seg på.

Dyktige ansatte hos Helgeland Plast ble enige med Evoy om utforming av båten, og dermed kunne konstruksjonen begynne. Dette hadde aldri vært på tegnebrettet hos Helgeland Plast tidligere og det ble derfor en omfattende prosess for å sikre et best mulig resultat.

Selve båten er bygd i sin helhet i produksjonslokalene til Polarcirkel i Mo i Rana, mens motor og batteri er levert av vår kunde Evoy. Sammen så ble det gjennom lange dager - og netter - produsert en prototype klar for sjøsetting.

Båten har en batteripakke på 100 kWh.

- Kjører vi den i marsjfart på 20-25 knop, har den batterikapasitet til 1 times drift. Batteriet kan fullades på 30 minutter, og det betyr at den egner seg ypperlig som lokalitetsbåt i oppdrettsnæringen, sier Stavøstrand.

Etter omfattende tester ble båten med navnet Evoy1 levert til kunde i juli, før den med brask og bram ble døpt av statsminister Erna Solberg 2. august. 

Polarcirkel og Evoy holder nå på å finne en god løsning for å kommersialisere produktet arbeidsbåt med elektrisk framdrift, og ser fram til å kunne kommunisere dette ut til markedet. Vi har stor tro på dette produktet og ønsker å være en del av det "grønne skiftet". Etter planen skal vi i løpet av 2020 ha levert våre første båter med elektrisk framdrift til kunder.

AKVA Group og Helgeland Plast skal sammen med Evoy vise fram båten på Aqua Nor i Trondheim 20. - 23. august, og vil da kunne fortelle interesserte mer om dette spennende prosjektet. Det vil også bli muligheter for å se andre modeller av Polarcirkel på samme messe.

Vi sees i Trondheim, 20. - 23. august!

Evoy1_Solberg_web2


Klikk her for å abonnere på nyheter fra AKVA group

Merker: helgeland plast, polarcirkel

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle