Espen Fredrik Staubo ny teknologidirektør i AKVA group

Skrevet av Cecilie Dybdahl Birkeland den 14. feb. 2019

Den nye teknologidirektøren får en sentral rolle i AKVA group, som har som mål å være en pådriver for innovasjon og bærekraftig utvikling av havbruksbransjen. Han tiltrer stillingen 11. mars. 

Espen-Staubo_new-CTO
Espen Fredrik Staubo. 

I sommer takker AKVA groups nåværende teknologidirektør Trond Severinsen av etter mer enn 25 år i selskapet. I den forbindelse har AKVA group vært på jakt etter en ny nøkkelspiller. 

Espen Fredrik Staubo har en doktorgrad i kjernefysikk fra Universitetet i Bergen. Han har lang og bred ledererfaring fra en rekke internasjonale bedrifter, inkludert McKinsey, Elkem og Elopak. I perioden 1997 til 2005 jobbet han for Stolt Sea Farm, hvor han de siste fire årene var President for deres europeiske virksomhet. Han har også vært direktør for det USA-baserte akvakulturselskapet Low Salinity, hvor han ble engasjert for å bygge opp selskapets landbaserte sjømatproduksjon. 

Staubos naturvitenskapelige bakgrunn, kombinert med lang internasjonal erfaring og førstehåndskjennskap til havbruksbransjen, gjør ham til en ideell kandidat for AKVA group. 

– AKVA group har vært en pioner og teknologidriver i havbruksbransjen gjennom mer enn 45 år. Vår evne til å tilby innovative løsninger som åpner nye muligheter for bransjen, effektiviserer arbeidshverdagen og fremmer god fiskevelferd, er et helt sentral for at vi skal lykkes med målene vi har satt oss. Her får Staubo en meget viktig rolle framover. Med hans kvalifikasjoner er jeg trygg på at vi fortsatt vil sette vårt preg på bransjen og vi gleder oss til å få ham med på laget, sier konserndirektør Hallvard Muri.

Espen Fredrik Staubo er 58 år og bosatt i Oslo. Han kommer nå fra stillingen som teknologisjef i Elopak, et selskap han har vært ansatt i siden 2012. 

– AKVA group er et spennende selskap med solid ståsted i bransjen. Selskapet er for øyeblikket inne i flere lovende utviklingsløp og legger bærekraftig utvikling til grunn for all innovasjon. Dette utgjør en solid base med stort potensial som jeg gleder meg til å være med og utvikle videre, sier Staubo.

Merker: teknologi, ledelse

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle