Eidsfjord Sjøfarm investerer i værhard fôrflåte

Skrevet av Joar Time den 13. nov. 2020

Eidsfjord Sjøfarm har kjøpt en AC600PV fôrflåte med flatt tak, fleksibel utfôring fra side og v-baug og med kamerasystem for fjernstyring. Dermed er den skreddersydd for selskapets tøffeste lokaliteter.

Feed Barge1-kopi

FLATT TAK: Eidsfjord Sjøfarm har bestilt en lignende modell som denne fôrflåten med flatt tak for å bedre stå imot dårlig vær. I tillegg skal Eidsfjord Sjøfarm ha utfôring i baug – det har ikke denne modellen.

Fôrflåten AC600PV er selskapets sjuende fôrflåte fra AKVA group, og skal settes inn på lokaliteten Haukøya Øst i Nord-Troms.

Denne flåtemodellen ble første gang utviklet i samarbeid med Eidsfjord Sjøfarm, og er tilpasset de barske forholdene ved Haukøya Øst med flatt tak uten styrhus. På grunn av de sterke kreftene som er i sving på lokaliteten vil det være mulig med utfôring både i v-baug og fra siden for bedre fleksibilitet. Fôrflåten fjernstyres utvendig og innvendig via kamerasystem ombord.

- Vi er stolte over å kunne levere innovative produkter i nært samarbeid med kundene våre. Eidsfjord Sjøfarm hadde behov tilpasset lokaliteten, og sammen fant vi den riktige løsningen. Vi takker Eidsfjord Sjøfarm for et godt samarbeid, sier Hans-Øyvind Sagen, salgsdirektør AKVA group Nordic.

Eidsfjord Sjøfarm følger utviklingen i næringen, og har de siste årene investert i nye fôrflåter og flyttet inn i et moderne tilvekstsenter.

- Vi har behov for fôrflåter som ligger stabilt i sjøen og som har fleksible utfôringsløsninger. AKVA group har vist seg som en trygg leverandør gjennom flere år, og ga oss den første flåten med v-baug - som er opprinnelsen til denne fôrflåten - og nå den andre leveransen med det fleksible utfôringssystemet, sier Roger Simonsen, daglig leder i Eidsfjord Sjøfarm.

Fôrflåten AC600PV leveres med et konvensjonelt luftfôringsanlegg, åtte fôringslinjer og er forberedt for AKVA Hybrid batteripakke. I og med at fôrflåten fjernstyres så har den bare et lite kontrollrom med kjøkkenkrok til bruk ved spesielle behov.

Eidsfjord Sjøfarm AS er havbruksselskapet i Holmøy-konsernet. Selskapet har totalt 35 ansatte, og 16,5 laksekonsesjoner fordelt på lokaliteter i Nordland og Troms. Administrasjonen og tilvekstsenteret er lokalisert på Sortland.

Fôrflåte AC600PV

  • Total tonnasje: 600t på fôrsiloer
  • Lengde 37m og bredde 12m
  • 8 stk foringslinjer
  • Skrog designet med V-bunn
  • Dimensjonert for bølgehøyde opptil 5,5 meter
  • 106 m3 ensilasjeanlegg
  • Utstyrt med 2 stk 220kva generatorer

Feed Barge2-1

FLATT TAK: Eidsfjord Sjøfarm har bestilt en lignende modell som denne fôrflåten med flatt tak for å bedre stå imot dårlig vær. I tillegg skal Eidsfjord Sjøfarm ha utfôring i baug – det har ikke denne modellen.

Merker: fôrflåte

Kommentarer eller spørsmål?

Skriv inn nedenfor og du vil få svar fra en av AKVA Group sine eksperter:

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle