Andre utsett av fisk i Atlantis

Skrevet av Cecilie Dybdahl Birkeland den 19. feb. 2020

Tirsdag kveld ble det satt ut 100.000 fisk i Atlantis på lokaliteten Skrubbholmen rett sør for Rørvik. For første gang er det satt ut så mye fisk i en merd hvor flyteren ligger på 30 meter dyp.

Andre utsett av fisk i Atlantis-prosjektet skjedde tirsdag 18. februar.

Fisken, som er cirka tre kilo, ble avluset ved utsett og skal gå i Atlantis fram til slakting i sommer. 

– Operasjonen var godt planlagt og ble gjennomført uten problemer av noe slag. Fisken roet seg fort og hadde raskt fin bevegelse i merden, sier prosjektleder Trude Olafsen. 

Siden forrige utsett har prosjektet gjort noen endringer, hvor de blant annet har installert lastesjakler for å få et bedre bilde av miljøkreftene som virker på merdkonstruksjonen. Hele styrings- og kontrollsystemet med tilhørende teknologi er nå bygd inn i en container, slik at det er lett å flytte konseptet mellom ulike flåter. 

Prosjektleder Olafsen er godt fornøyd med ukas operasjon. Med 100.000 fisk i merden nærmer prosjektet seg en normal driftssituasjon, og vil høste nyttige erfaringsdata i tiden som kommer.

– Alle involverte gjorde en flott jobb ved utsettet, og nå vil fisken bli fulgt tett framover av SinkabergHansens erfarne driftsteknikere og veterinærer. En ny milepæl i prosjektet er nådd, slår hun fast.

Atlantis-merden blir operert av SinkabergHansen.
Atlantis-merden er hevet til overflaten for utsett av fisk (alle foto: Trude Olafsen).  

Utsettet gikk rolig for seg og fisken roet seg raskt ned etter overføringen til merden. Operasjonen forløp problemfritt og fisken roet seg raskt ned. 

Merker: utviklingsprosjekt, atlantis subsea farming, atlantis-prosjektet, AKVA group ASA, ny teknologi, egersund net, SinkabergHansen

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle