AKVA Marine Services slås sammen med Abyss Group

Skrevet av Joar Time den 26. aug. 2021

AKVA Group ASA og Abyss Group AS har inngått en avtale om å slå sammen Abyss Group og AKVA Marine Services AS. AKVA group vil etter transaksjonen fortsette som eier i det sammenslåtte selskapet.

AMS and Abyss Group

Knut Nesse, CEO of AKVA group (til venstre) og Victor Jensen, Administrerende Direktør i Abyss Group.Photo: AKVA group.

Som en del av avtalen vil et investeringsfond kontrollert av Icon Capital AS investere NOK 100 millioner i selskapet, og gjøre ytterligere kapital tilgjengelig for videre vekst. LIN AS, som er eksisterende investor i Abyss Group, vil også gå inn med ytterlige kapital, og både AKVA group, Icon Capital og LIN vil være representert i Abyss Group sitt styre sammen med nåværende hovedeier i Abyss Group.

Abyss Group er et av Norges ledende servicebåtselskaper for oppdrettsnæringen. Transaksjonen som nå gjøres sikrer at selskapet får kapasitet og leveringsevne for nye og eksisterende kunder i hele Norge. Selskapet vil ha en meget god finansiell posisjon, med kapital tilgjengelig for videre vekst, både geografisk og i tjenestetilbudet. 

- Abyss Group har hatt en veldig god utvikling og en fantastisk vekst over mange år. Nå tar vi et stort og viktig steg for å realisere mulighetene vi ser i markedet, og målet er å bli et av Norges klart ledende serviceselskaper til oppdrett og andre havbaserte næringer. Vi har også ambisjon om å fortsatt bidra til å utvikle denne flotte næringen med gode tjenester til kundene, og trygge forhold for folk og miljøet vi opererer i, sier Victor Jensen, Administrende Direktør, Abyss Group.

- Transaksjonen bringer sammen noen av Norges mest erfarne investorer og industrielle selskaper i oppdrettsnæringen, og vi i Abyss Group gleder oss til å utvikle selskapet videre sammen med nye medeiere. Vi er også glade for å kunne tilby dyktige ansatte nye utviklingsmuligheter i et større selskap, sier Jensen.

- Vi er veldig fornøyde med å kunne kombinere AKVA Marine Services med Abyss Group og ser frem til å fortsette som eiere i selskapet. Abyss Group vil ha en unik plattform for å kunne tilby tjenester til kunder over hele Norge, og selskapet vil være godt posisjonert for videre vekst og en attraktiv utvikling for aksjonærene fremover, sier Knut Nesse, CEO i AKVA group.

Merker: akva marine services

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle