AKVA group vil gjøre det enklere å lykkes med landbasert oppdrett

Skrevet av Joar Time den 24. aug. 2021

Landbasert oppdrett er i vinden, og mange aktører ser på muligheten for å lykkes. For mange er teknologien fortsatt ny og ikke like innarbeidet som for eksempel sjøbasert oppdrett.

Siri Tømmerås 16x9

Siri Tømmerås, R&D Director AKVA group Land Based.

AKVA group leverer både sjøbaserte og landbaserte oppdrettsanlegg. Siri Tømmerås i AKVA group leder innovasjonsarbeidet innen landbasert oppdrett i AKVA group. Hun mener at man må forstå kombinasjonen av teknologi og biologi.- «For at fisken skal vokse og trives, må også biologien i anleggene fungere som den skal, Teknologi alene er ikke nok. Og når vi snakker om biologi, snakker vi ikke om fisken alene, men også bakteriene og vannkvaliteten i anlegget.

AKVA group bygger nå opp en egen serviceavdeling som skal hjelpe kundene å lykkes. Wolfgang Koppe i AKVA group leder denne gruppen. Han mener at tett oppfølging er viktig. «Forutsigbarhet, trygghet og god fiskehelse er viktig for å lykkes. Tidligere leverte vi hardware og en bruksanvisning til hvordan kundene skulle bruke hardware. Vi var fortsatt tilgjengelige for å hjelpe med oppdateringer og hvordan ting kunne forandres, men med den nye satsingen kommer vi mye tettere på kunden, og kan hjelpe dem fra dag til dag. De får tilgang til hele vår kompetanse.» Han har allerede ansatt to nye fagpersoner til den nye serviceavdelingen.

Landbaserte opplegg er kommet for å bli, sier Siri Tømmerås, og er tydelig på hva som er målet fremover. «Vi ønsker å være til stede i hele produksjonsprosessen. Da må vi kunne hjelpe kundene å håndtere uventede problemer, tilpasse løsninger til skiftende omstendigheter og være tett på. Med den nye satsingen håper vi å gjøre det enklere for kundene å lykkes.»  

Ta gjerne kontakt med Siri Tømmerås: stommeraas@akvagroup.com // 90922276

Merker: akva group land based

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle