AKVA group Tyrkia har tatt fatt på sitt største prosjekt noensinne

Skrevet av Cecilie Dybdahl Birkeland den 15. nov. 2019

Selskapet skal levere 16 Polarcirkel 220 meter 500 mm merder og tre komplette Akvasmart CCS fôringssystemer til Gümüşdoğa.

AKVA-group-Turkey-project-team
Montasjeteamet har travel dager på AKVA group Tyrkias produksjonsområde i Kıyıkışlacık.

Gümüşdoğa slår sammen tre eksisterende lokaliteter i Muğla-regionen til det som skal bli det største oppdrettsanlegget for havabbor og brasme i Tyrkia. Lokaliteten ligger i Güllük Bay i den sørvestlige delen av Tyrkia. Selskapet investerer tungt i nytt og moderne utstyr, deriblant 16 Polarcirkel 220 meter 500 mm merder med bunnringer.

– Dette er første gang vi produserer 220 meter merder med 500 mm flyterør og klammer i Tyrkia. Oppdraget er veldig spennende og blir en viktig referanse overfor den tyrkiske havbruksbransjen, sier Alper Demircan, salgs- og driftsleder i AKVA group Tyrkia.

Prosjektet for Gümüşdoğa er AKVA group Tyrkias hittil største prosjekt og bidrar til å skape viktig forutsigbarhet for selskapet. Syv av selskapets 24 ansatte er dedikert til prosjektet, som vil pågå fram til neste sommer.

Pen-assembly-in-Turkey
Montasjearbeidet startet i juli og vil pågå til neste sommer.

– Vi har investert i både maskiner og kjøretøy, samt leid ekstra landområder for å øke produksjonskapasiteten på merd. Dette gjør at vi nå har det største og mest kapable produksjonsområdet i Tyrkia, sier salgs- og driftslederen.

Gümüşdoğa har vært en viktig kunde for AKVA group Tyrkia siden 2015, da selskapet begynte å erstatte utrangert utstyr med nye og større merder. I løpet av de siste fire årene har Gümüşdoğa også investert i nye Polarcirkel-merder og Akvasmart CCS fôringssystem for sine utbygninger i Mersin og Antalya på sørkysten av Tyrkia.

Gümüşdoğa er en av de største akvakulturselskapene i Tyrkia og er også en ledende produsent av fiskefôr.

Gullik-Bay-development
Gümüşdoğas nye lokalitet i Güllük Bay blir det største oppdrettsanlegget for havabbor og brasme i Tyrkia.

 

Merker: polarcirkel, Akvasmart, AKVA group Turkey, Gümüşdoğa, Güllük Bay, Tyrkia

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle