AKVA group signerte stor fôrflåteavtale

Skrevet av Joar Time den 05. feb. 2019

AKVA group har inngått en avtale om å levere en AC 600 PVDB fôrflåte til Arctic Offshore Farming. Avtalen er AKVA group sin største fôrflåteavtale noensinne og har som mål å sette en ny industristandard for havbruk i væreksponerte områder.

AC-600-PVDB

Avtalen med Arctic Offshore Farming, som er AKVA group sin største fôrflåteavtale noensinne, kommer som et resultat av hardt arbeid og innovative løsninger.

- En ny industristandard
- Dette er et nytt steg fremover for havbruksbransjen. AKVA group bidrar til å sette en ny industristandard for offshore oppdrett med sine unike løsninger kombinert med fokus på fiskevelferd og trygge arbeidsforhold, sier Klaus Hatlebrekke, COO i Norway Royal Salmon.

Arctic Offshore Farming vil bruke fôrflåten i tøffe, værutsatte forhold nord for Polarsirkelen. Flåten er bygget og utrustet for eksponerte forhold:

Fôrflåten er 64x13 meter med 800 tonn lagringskapasitet og sertifisert for signifikante bølgehøyder på 7,5 meter. Den har plass til en Polarcirkel 1050 arbeidsbåt i baugen og er utstyrt med en rampe for å løfte fartøy opp av sjøen for beskyttelse mot røff sjø.

Et viktig steg
- Vi er veldig stolte over å kunne levere et så komplekst prosjekt. Det viser kapasitet og er et viktig steg i arbeidet med å posisjonere AKVA group innenfor dette segmentet, sier Tore Obrestad, Business Development Manager Nordic CBT i AKVA Group.

Fôrflåten er designet for å betjene to store nedsenkbare merder, og er utstyrt med AKVA group fleksibelt fôringssystem og vannbåren fôring.

- Avtalen er en døråpner for flere leveranser i prosjektet, sier Hatlebrekke.

Merker: nordic, fôrflåte

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle