AKVA group og Flatsetsund Engineering inngår salgssamarbeid

Skrevet av Cecilie Dybdahl Birkeland den 11. apr. 2019

Partene går offensivt ut i markedet med sitt kjemikaliefrie avlusningssystem og har sterk tro på at bedre fiskevelferd og høy effektivitet er nøkkelen for å kapre markedsandeler.

FLS-Avlusningssystem-i-bruk

 

– I AKVA group er vi opptatt av at teknologien vi leverer skal fremme god biologi. Vi er derfor glade for å kunne annonsere at vi nå har inngått et samarbeid med Flatsetsund Engineering om salg av FLS Avlusningssystem. Dette er en avlusningsmetode som setter fiskens velferd i høysetet, hvor det kun blir brukt sjøvann til transport og behandling, sier AKVA groups salgsdirektør Hans-Øyvind Sagen.

FLS Avlusningssystem er utviklet av Flatsetsund Engineering AS, som leverer ulike typer industriutstyr til oppdrettsnæringen. Den første versjonen av avlusningssystet ble introdusert tidlig på 2000-tallet, og i 2018 ble den 10. generasjonen lansert med en ny tilleggsfunksjon for total oppsamling av lus. I motsetning til konkurrerende systemer, bruker FLS-systemet ingen bevegelige deler, ingen varmebehandling og ingen kjemikalier for å avluse fisken. Fisken blir transportert gjennom en avluserlinje og behandlet med saltvann under lavt trykk i et lukket system før den leveres tilbake til merden. Behandlingstiden er to sekunder med 10-15 sekunders total transporttid. 

Avtalen mellom AKVA group og Flatsetsund Engineering ble signert denne uka, og innebærer i praksis at alt salg av FLS Avlusningssystem samt FLS Veie- og tellesystem i Norden vil gå gjennom AKVA group.

– AKVA group har som totalleverandør en meget bra tilstedeværelse i markedet og ikke minst et unikt nettverk av servicestasjoner. Denne avtalen vil gjøre produktet mer synlig i markedet og enda mer attraktivt i form av et bredere service- og vedlikeholdstilbud, påpeker Lars Georg Backer, viseadministrerende direktør i Flatsetsund Engineering.  

AKVA group har i lengre tid forhandlet luseforebyggende teknologi, som tubenot, undervannsfôrer og undervannslys, og utvider nå sortimentet for å også kunne gi sine kunder et avlusningstilbud.

– Kundene våre tar fiskevelferd på alvor og når behovet for avlusing melder seg er det viktig for dem at behandlingen skjer så skånsomt som mulig. Erfaringer har vist at behandlinger med FLS Avlusningssystem kun medfører en dødelighet på rundt 0,1 prosent. Systemet er også skånsomt mot rensefisk, så det er ikke nødvendig å sortere fisken før behandlingen starter, sier Hans-Øyvind Sagen, og legger til:

– God fiskevelferd, kombinert med at systemet er enkelt og effektivt å bruke, gjør at vi har stor tro på dette produktet.

Merker: FLS, lusebehandling, fiskevelferd, avlusning, avlusningssystem, samarbeidsavtale

Kommentarer eller spørsmål?

Skriv inn nedenfor og du vil få svar fra en av AKVA Group sine eksperter:

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle