AKVA group med ny fôrflåtekontrakt på Island

Skrevet av Joar Time den 09. nov. 2021

Det islandske oppdrettsselskapet Háafell ehf. har valgt AKVA group som leverandør av en AC450Comfort fôrflåte som skal settes i drift på selskapets lokaliteter vest på Island. Det er selskapets første fôrflåte.

AC450C Illustration photo

Illustrasjonsbilde AC450C. Foto: AKVA group.

- Vi har 20 års erfaring med oppdrett av torsk og regnbueørret, og er nå i en spennende oppbyggingsfase med lakseoppdrett. Med en ny tillatelse for 6.800 MTB av laks og en investering i selskapets første forflåte har vi tatt et viktig skritt i oppbygningen. Vi er veldig tilfreds med å ha fått til en avtale om levering av en godt utstyrt flåte innenfor en begrenset tidsramme med AKVA group, som vi anser som en solid og kompetitiv leverandør, sier Gauti Geirsson, CEO i Háafell.

Háafell er et datterselskap av Hradfrystihusid-Gunnvör hf. Fôrflåten AC450Comfort skal settes i drift i fjorden Ísafjarðardjúp vest på Island. Fôrflåten blir drevet av fornybar energi gjennom landstrømtilkobling.

- Det er veldig gledelig at Háafell velger AKVA group som leverandør av ny forflåte. Vi har fulgt dette selskapet over lengre tid, og det gleder meg stort at de nå er i gang med produksjon av laks. Med vår AC450Comfort fôrflåte får Háafell en innarbeidet flåtemodell med alle fasiliteter og utstyr som behøves for å få god drift på den aktuelle lokaliteten, sier Roar Ognedal, regionsjef for Sør-Norge og Norden.

Denne fôrflåtekontrakten føyer seg inn i rekken av flere flåteprosjekter på Island de siste fire årene. Sommeren 2022 vil AKVA group ha totalt elleve fôrflåter i drift på Island.

- Dette viser at posisjonen vår som utstyrsleverandør for det islandske markedet er sterk, sier Ognedal.

Merker: fôrflåte, Sea Based Nordic

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle