AKVA group leverer ny lakseoppdrettinstallasjonen til Mowi Skottland

Skrevet av Silje Nyman den 27. mai. 2021
Silje Nyman

AKVA group ble nylig valgt som leverandør for Mowi Skottlands første 160m merdinstallasjon på Loch Seaforth Isle of Harris der ti merder nå er installert.

AKVA group MOWIE_installation_Scottland

Mowi seaforth site (Bilde: Arthur Campbell)

I tillegg til de 10x 160 meter lange merdene, har AKVA group også levert to nye fortøyningsnett, fuglenett og glassfiberstenger. AKVA group har også levert 2 HDPE-garn i samarbeid med nettprodusenten Tufropes.

‘Gjennom våre produkter, våre Polarcirkel merder og fortøyninger, sammen med støtten og kunnskapen vi tilbyr lokalt, opplever vi dette som en stor tillitserklæring til AKVA group. Vi har jobbet veldig tett med Mowi for å klare å levere i tide, tidsplanen var veldig stram’ kommenterer Frank Byrne AKVA group, sjef for Skottland merder, nett og fortøyning. Denne nye merdinfrastrukturen vil bli kombinert med den eksisterende AKVA flåten som allerede er i bruk på et av Mowi Skottlands største produksjonsanlegg.

AKVA group MOWIE_installation_Frank Byrne & Don MacLeod_Scottland

AKVA group merd, nett og fortøyingssjef Frank Byrne i sammen med Mowi stedssjef Don MacLeod (Bilde: Arthur Campbell)

“Installasjonen av 160 meter merder - de største merdene som nå brukes i Skottland - er viktige når målet er å sette ut laks på utsatte steder der det er gode vekstforhold, samtidig som værutfordringene er økende. Installasjonen av 160 meter nettmerder og annen tilhørende infrastruktur levert av AKVA group vil forbedre inneslutningssystemene og sikkerheten vår betydelig. Overføringen av laks til Seaforth farmen ga oss et kort tidsvindu, så vi er glade for å ha jobbet sammen med ekspertene i AKVA group som ivaretok at vi fikk levert og installert alt i tide.” sier stedssjef Don MacLeod Mowi Scotland Seaforths.

Merker: akva group, fôringssystem, feed barge, samarbeidsavtale, mowi, Sea Based Nordic, merd, Lakseoppdrett, Loch Seafort

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle