AKVA group Land Based og Premium Svensk Lax signerer ingeniørkontrakt

Skrevet av Cathrine Tjessem den 19. nov. 2020

AKVA group Land Based har signert en ingeniør- og designkontrakt med det svenske selskapet “Premium Svensk Lax” for bygging av et 10.000 tonns RAS produksjonsanlegg i Värmland, Sverige.


CARE Land based engineering contract Premium svensk lax  - press

Premium Svensk Lax har fått tillatelse fra svenske myndigheter til å produsere 10 000 tonn stor laks på land basert på AKVA groups bærekraftige nullvannskonsept (ZWC). ZWC-teknologien består av denitrifisering og fjerning av fosfor som renser prosessvannet for gjenbruk i oppdrettssystemet og minimerer utslipp av næringssalter.


Premium Svensk Lax har valgt AKVA group som den foretrukne leverandøren for levering og installasjon av det miljøvennlige resirkulerings-akvakultursystemet (RAS) koblet til ZWC-teknologien. Hvis de blir tildelt, vil leveransene fra AKVA group inneholde en komplett RAS inkludert kar, fiskehåndtering for stor laks, fôringssystem og annet ekstrautstyr for komplett anlegg.


“Å få myndighetsgodkjenning for et landbasert oppdrettsprosjekt i Sverige er et stort gjennombrudd oppnådd av Premium Svensk Lax. Vi ser frem til å fortsette arbeidet med det ambisiøse teamet i Premium Svensk Lax.” sier
Jacob Bregnballe salgsdirektør i AKVA group Land Based.

Merker: akva group land based

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle