AKVA group Chile fremmer likestilling gjennom program for inkludering av kvinner

Skrevet av Joar Time den 08. mar. 2019

Over 20 kvinner jobber nå som sveisearbeidere i produksjonen til AKVA group Chile etter å ha deltatt i et program for inkludering av kvinner. Programmet som har vart i ett år har fokus på å fremme bærekraftig utvikling.


AKVA-welder-4

AKVA group er et multinasjonalt selskap og totalleverandør av teknologi og tjenester til havbruksbransjen. AKVA group Chile, med hovedkontor i havnebyen Puerto Montt sør i Chile, startet i fjor et program for å inkludere kvinner i produksjonsavdelingen til sine sveiseverksteder. Formålet med programmet er å fremme sysselsetting av lokale kvinner gjennom et bevisst fokus på likestilling på arbeidsplassen.

- Vi ønsker å åpne dører og inkludere flere kvinner i havbruksbransjen, og har det siste året utviklet inkluderings- og opplæringsprosjekter for kvinner i våre sveiseverksteder for å lage kvalitetsprodukter med de beste sveiserne av begge kjønn, sier Andrew Campbell, Regional President i AKVA group Amerika, Storbritannia og Australasia.

Det er nå 23 kvinner i sveiseavdelingen i AKVA group Chile. De har alle fått opplæring i AKVA-akademiet, som tidligere kun tilbød kurs for menn - deretter felles kurs for både menn og kvinner - før kvinnene fikk et dedikert kurs kun for kvinner.

- Dette er en påminnelse om at kvinner skal ha den samme muligheten som menn til å kunne oppnå de målene de setter seg, og vi vil gjerne hjelpe dem i denne prosessen. Bærekraft handler også om mennesker og samarbeid mellom lokalbefolkningen og lokalsamfunnene, understreker Campbell.

AKVA-welder-3

"Var dette noe jeg kunne klare?" Det var spørsmålet Jeanette Salazar spurte seg selv. Hun er utdannet mattekniker og sekretær, og nå en av pionerene av kvinnelige sveisere i AKVA group Chile.

- Jeg hadde aldri forestilt meg å jobbe med noe slikt, men ville bevise for meg selv at jeg kunne klare det. Verden er i endring, og dette er en stor forandring - en veldig viktig og positiv forandring for meg. Det var vanskelig i starten siden det var et mannsdominert område og tøft arbeid, men i dag stortrives jeg. Jeg føler meg integrert og i stand til å klare meg uansett område, sier hun entusiastisk.


AKVA-welder-1Jeanette Salazar, pioner for gruppen av kvinnelige sveisere hos AKVA group i Puerto Montt.

Kvinnene læres opp i overkant av seks måneder, og spesialiserer seg på sveising av råmaterialer, strukturer og tilbehør. De produserer merder og gangveier av høy kvalitet - både for det lokale markedet og for eksport. Mer enn 350 personer arbeider i AKVA group Chile, inkludert 46 kvinner innen ulike områder. Under oppstarten av programmet var det en bekymring for at det ikke ville fungere, men i dag regnes det som en suksess.

- Vi skal utfordre og forandre det som oppfattes som normalt. I AKVA group anerkjenner vi kvinnelige bidrag, og legger til rette for og feirer at de kan delta på alle områder, avslutter Campbell.

AKVA group er et multinasjonalt selskap med tilstedeværelse i Chile, Norge, Danmark, Skottland, Island, Canada, Australia, Tyrkia og Spania. Selskapet er totalleverandør til havbruksindustrien med nye og innovative løsninger. Produktene inkluderer flåter, merder, resirkuleringssystemer, fôringssystemer, undervannslamper- og belysning, miljøsensorikk, fôringsassistenter med kunstig intelligens, produksjons- og kontrollprogramvare med mer.

AKVA-welder-2

Kommentarer eller spørsmål?

Skriv inn nedenfor og du vil få svar fra en av AKVA Group sine eksperter:

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle