AKVA group Capital Markets Day hadde fokus på forventet organisk vekst

Skrevet av Joar Time den 26. nov. 2020

AKVA group inviterte investorer og finansanalytikere til digital Capital Markets Day 24. november.

IMG_5738_web

CAPITAL MARKETS DAY: CEO Knut Nesse i aksjon foran kamera.

Konsernledelsen i AKVA group skisserte den strategiske retningen for AKVA group gjennom en digital seanse, tirsdag 24. november. En forventet økning på 1-2 millioner tonn i verdensforbruket av atlantisk laks innen 2030 driver vekstforventningene.

Den forventede veksten i etterspørsel er i tråd med økningen i lakseforbruket de siste ti årene, og utsiktene støttes sterkt av globale megatrender hvor forbrukerne fokuserer på sunn og bærekraftig mat produsert nær der de bor.

Klikk her for å abonnere på nyheter fra AKVA group

På tilbudssiden kommer sannsynligvis en stor del av det økte volumet fra konvensjonelt merdbasert oppdrett, støttet av forbedret fiskehelse og teknologiinnovasjoner. Den resterende delen forventes å bli levert fra landbasert oppdrett og annen ukonvensjonell teknologi. Oppdrett av laks nærmere forbrukere i Asia og USA vil eliminere det miljømessige fotavtrykket til lufttransport og forventes å være konkurransedyktig. AKVA group er allerede involvert i flere slike prosjekter som rapportert i det siste.

- For AKVA group, som en ledende global leverandør av teknologi til laksenæringen, vil den forventede økningen i både merdbasert og landbasert lakseoppdrett representere to vekstmotorer for vår virksomhet, sier CEO Knut Nesse.

AKVA group vil fra 2021 øke satsingen på innovasjon og digitale løsninger for å kunne realisere det betydelige vekstpotensialet for næringen.

Merker: Capital Markets Day

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle