- Gjennombrudd for vår satsing på landbasert matfisk

Skrevet av Cathrine Tjessem den 23. nov. 2020

AKVA group Land Based har inngått en avtale med Nordic Aqua Ningbo om å levere et komplett RAS-anlegg like utenfor Shanghai. Anlegget størrelse har planlagt produksjonsvolum på 8 000 tonn i 2026. Kontrakten er den største i AKVA group sin historie.

NAP 2Bilde: Nordic Aqua Partners 

I desember 2019 ble det kjent at AKVA group ble valgt som teknologileverandør av RAS-anlegget som skulle bygges av Nordic Aqua Partners (NAP) i Kina. Dette er en stor og strategisk viktig kontrakt for AKVA group, og kontraktens verdi er på NOK 550 millioner.

- Kontrakten er særdeles viktig for oss i vår videre satsing på landbasert matfisk. Dette blir et viktig referanseprosjekt som kan gi oss nye muligheter i fremtiden. Vi jobber pr
dags dato med fire andre landbaserte prosjekter så jeg ser lyst på fremtiden for landbasert lakseoppdrett, sier Knut Nesse, CEO i AKVA group. Knut Nesse


Kortreist laks

Utbyggingen av det komplette RAS-anlegget skal gjøres i to faser, og første fase starter i januar 2021. Den første fasen skal gjøre NAP i stand til å produsere 4 000 tonn laks årlig. Laksen vil bli slaktet på 4-5 kg og skal forsyne det kinesiske markedet med kortreist laks.  

- Vi har stor tro på å flytte produksjon av laks der konsumenten befinner seg. Man sparer flyfrakt, noe som også gir et mye lavere CO2-avtrykk sammenlignet med å produsere i Norge og sende til Asia. Vi tror at vår vanngjerrige RAS-teknologi er særdeles gunstig når det skal investeres nærmere konsumenten i Asia og USA, sier Nesse.

Merker: landbasert fiskeoppdrett, akva group land based

Få siste nytt direkte på e-post

Siste nytt

Artikler etter merke

Se alle